Hasselnötskakor

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Lätta och nyttiga kakor som kan sparas i flera dagar.

Ingredienser

  • 125 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk salt
  • 3 dl hasselnötter
  • 2 dl russin
  • Instruktioner

    1. Rör smör och farinsocker pösigt. Blanda i ett ägg i taget i smörsmeten.
    2. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och salt i en skål. Hacka valnötter och russin.
    3. Blanda frukt- och mjölblandningen i smörsmeten.
    4. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper med hjälp av två skedar.
    5. Grädda kakorna i 200 grader ca 15 min. Låt dem kallna och förvara torrt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kakan85 13 mars 2011

    Varför är de här kakorna nyttiga?!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben