Hasses hallonrutor

Enkel och god långpannekaka

Ingredienser

  • 250 g smör el margarin
  • 5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 äggula
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g frysta hallon
  • ½ dl hackad mandel
  • 2-3 msk pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet i en kastrull. Rör ner socker, ägg, ett i taget, och äggula under omrörning. Tillsätt mjöl och vaniljsocker. Rör till en slät smet och bred ut den i en bakpappersklädd mindre långpanna, ca 35x25 cm.
    2. Fördela hallonen över smeten, strö över mandel och pärlsocker,
    3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter på 175 grader. Låt kakan svalna och skär i rutor.
    4. Har man en 70 cm ugn så gör 1½ sats istället.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30
    4

    Kommentarer (1)

    lotten1974 30 augusti 2009

    Hur många grader ska det vara i ugenen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben