Havrebollar

Serverar: 20 portioner

Jättegoda havrebollar. Smakar som de gjorde förr! Blir snabbt allas favorit. Passar på kalaset eller när som helst som man är sugen på nåt smarrigt.

Ingredienser

  • 6 dl havregryn
  • 4 msk O´boy
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 3/4 dl mjölk
  • 200 gr smör (funkar även med Lätta)
  • 1/2 dl kokos
  • Instruktioner

    Mät upp alla torra ingredienser i matberedarskålen med kniven i. Kör ca 40 sek. Tillsätt smör och mjölk. Kör tills allt blandats till en smet. OBS! Blir jättekladdigt! Ställ smeten i kylskåp i ca 60 minuter. Forma smeten till ca 20 bollar och rulla i kokos. ÄT & NJUUUT!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (10)

    Klingan 26 juni 2008

    Påminner om chokladbollar!

    lagomTjock 26 juli 2008

    GUUUUUD så gött det var du! Detta recept kommer jag att använda väldigt mycket! Tack o böck!

    Kicki8 18 september 2008

    Detta var underbart gott. Kommer att göras fler gånger.

    suss001 31 mars 2010

    Godaste havrebollarna jag någonsin ätit ;)

    lolzon 9 april 2010

    jette got

    gullun 21 maj 2010

    Hade Lätta, det blev som en soppa =(

    hansdotter 21 maj 2010

    Det blir som en lös smet "soppa" oavsett om man använder Lätta eller smör. Låt det stå i kylskåpet minst en timme, då stelnar smeten och det går att rulla till havrebollar. Lycka till=)

    flabban 3 augusti 2010

    En riktigt god godisboll. Hade ingen O´boj så jag blandade kakao, kaffepulver och vaniljsocker istället och det funkade bra. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    Skruttan-pluttan 14 augusti 2010

    Tack!! Jätte goda havrebollar, gladast är våra barn...

    zeid 22 februari 2011

    Otroligt goda! =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben