Ta fram en kastrull, den kommer du använda för att göra hela smeten.
Smält matfettet. Ta av kastrullen från plattan. Rör ner socker, havregryn, vetemjöl, bakpulver, mjölk och sirap till en jämn smet.
Klicka ut smeten, ca ½ msk till varje flarn, med ganska stort avstånd på en plåt med bakplåtspapper. Smeten flyter ut när kakorna gräddas. Till en normalstor ugn behöver du 2 plåtar till en sats havreflarn.
Grädda havreflarnen mitt i ugnen i 200 grader ca 5 minuter eller tills de har fått fin gyllengul färg. I varmluftsugn 175 grader i 8 minuter.
Låt sedan havreflarnen svalna.
Flarnen är spröda, förvara dem därför torrt och fuktfritt annars mjuknar de.
Äckligaste vi någonsin ätit! Fyyyy. Smakar som stelnad sockervadd med en uns havre smak, BLÄÄÄÄ. Urk. // Agda 80 + med värninna.
Uff vilken stark kritik.. Ganska taskigt tycker jag.
Agda och gänget, släng er i backen. Detta var jättegott!