Havreflarn

Serverar: 25 portioner

Tid: 20 minuter

Snabbt, lätt och gott!

Ingredienser

  • 75 g margarin eller smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1½ msk mjölk
  • 1½ msk ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Ta fram en kastrull, den kommer du använda för att göra hela smeten.
    2. Smält matfettet. Ta av kastrullen från plattan. Rör ner socker, havregryn, vetemjöl, bakpulver, mjölk och sirap till en jämn smet.
    3. Klicka ut smeten, ca ½ msk till varje flarn, med ganska stort avstånd på en plåt med bakplåtspapper. Smeten flyter ut när kakorna gräddas. Till en normalstor ugn behöver du 2 plåtar till en sats havreflarn.
    4. Grädda havreflarnen mitt i ugnen i 200 grader ca 5 minuter eller tills de har fått fin gyllengul färg. I varmluftsugn 175 grader i 8 minuter.
    5. Låt sedan havreflarnen svalna.
    6. Flarnen är spröda, förvara dem därför torrt och fuktfritt annars mjuknar de.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    40
    12
    4.5
    40 min
    12-14
    2

    Kommentarer (3)

    agdadatant 14 juni 2008

    Äckligaste vi någonsin ätit! Fyyyy. Smakar som stelnad sockervadd med en uns havre smak, BLÄÄÄÄ. Urk. // Agda 80 + med värninna.

    marietta 23 december 2008

    Uff vilken stark kritik.. Ganska taskigt tycker jag.

    JagBlirJuKrokig 25 oktober 2009

    Agda och gänget, släng er i backen. Detta var jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben