Havreflarn

Serverar: 80 portioner

Mycket goda havreflarn. Gammalt recept. Tips: gör allt i pannan som du smält smöret i.

Ingredienser

  • 150 g smält smör eller margarin
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • ½ dl sirap
  • ½ dl grädde
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Rör ihop alla ingredienser.
    2. Smörj plåtarna eller använd bakplåtspapper.
    3. Klicka ut glest på plåt, ca 1 tsk.
    4. Grädda i 175° ca 8 min.
    5. Låt kakorna svalna något innan de lossas försiktgt. Låt kallna på plant underlag.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    40
    12
    4.5
    40 min
    12-14
    2

    Kommentarer (3)

    imminn 16 september 2010

    Hej! Jag har precis gjort dessa kakor, och jag måste säja att jag nog aldrig har ätit godare flarn. Väldigt lättgjorda och snabbakta. Du får absolut 5 i betyg av mej. MVH// Imminn

    sosso77 21 oktober 2010

    Min son och hans kompis, 9 år, gjorde dessa underbart goda flarnen lätt som en plätt. Kanongoda!

    Annika55 12 april 2011

    Verkligen spröda o goda tycker mitt barnbarn Måns 5 år!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben