Havreflarn fyllda med vanilj- och apelsinfärskost

Serverar: 30 portioner

Knapriga flarn med en fräsch fyllning.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk mjölk
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • Fyllning
  • 200 g naturell färskost, tex Philadelphia
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en jämn smet. Klicka ut små klicka, ca 60 st av smeten glest på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 6 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
    3. Rör ihop färskosten med florsocker, vaniljsocker och apelsinskal.
    4. Bred fyllningen försiktigt på hälften av kakorna och lägg sedan ihop dem två och två.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben