Havreflarn fyllda med vanilj- och apelsinfärskost

Serverar: 30 portioner

Knapriga och lättgjorda flarn fyllda med en fräsch färskostfyllning.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk mjölk
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl, 60 g
  • 1 krm bakpulver
  • Fyllning
  • 200 g naturell färskost
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal från 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en jämn smet. Klicka ut små klickar (ca 60 st) av smeten glest på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 6 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
    3. Rör ihop färskosten med florsocker, vaniljsocker och apelsinskal.
    4. Bred fyllningen försiktigt på hälften av kakorna. Lägg ihop dem två och två och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben