Havreflarn med citronsmörkräm

Serverar: 30 portioner

Knapriga kakor med god fyllning. Tinar snabbt från frys - bra vid oväntat besök.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl, 60 g
  • 1 dl socker
  • 2 msk vispgrädde eller mjölk
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 krm bakpulver
  • Citronsmörkräm
  • 75 g rumsvarmt smör
  • ½ dl florsocker
  • ½ msk finrivet citronskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smet. Klicka ut teskedsstora klickar av smeten med ganska stora mellanrum på bakpappersklädda plåtar (de flyter ut en del).
    3. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter eller tills de är gyllene. Låt flarnen svalna helt och lossa dem från plåtarna.
    4. Citronsmörkräm: Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp till en fluffig kräm.
    5. Bred eller spritsa krämen på hälften av flarnen. Lägg ihop med resten av flarnen.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    40
    12
    4.5
    40 min
    12-14
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben