Havreformar med körsbärskompott
Söta små formar med det där lilla extra, som passar fint på fikabordet.
Ingredienser
Körsbärskompott
10 dl körsbär
2 msk vatten
1 dl socker
Havreformar
100 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
2 msk socker
2 msk ljus sirap
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Garnering
2 dl vispgrädde
Hackade pistaschnötter
Instruktioner
- Kompott:
Kärna ur körsbären. Lägg dem tillsammans med vatten och socker i en kastrull. Koka upp och låt det koka i ca 15 minuter. Häll upp kompotten på rena, varma burkar.
- Havreformar:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner resten av ingredienserna. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt och klicka ut smeten i formarna. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Ta ut dem ur ugnen och tryck direkt till i mitten av kakan så att en fördjupning bildas. Låt dem svalna och ta bort formarna.
- Servera kakorna fyllda med medelhårt vispad grädde, körsbärskompott och strö över lite hackade pistaschnötter.
Liknande recept
Kommentarer (0)