Havreformar med körsbärskompott

Söta små formar med det där lilla extra, som passar fint på fikabordet.

Ingredienser

  • Körsbärskompott
  • 10 dl körsbär
  • 2 msk vatten
  • 1 dl socker
  • Havreformar
  • 100 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 2 msk ljus sirap
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • Hackade pistaschnötter
  • Instruktioner

    1. Kompott: Kärna ur körsbären. Lägg dem tillsammans med vatten och socker i en kastrull. Koka upp och låt det koka i ca 15 minuter. Häll upp kompotten på rena, varma burkar.
    2. Havreformar: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör ner resten av ingredienserna. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt och klicka ut smeten i formarna. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Ta ut dem ur ugnen och tryck direkt till i mitten av kakan så att en fördjupning bildas. Låt dem svalna och ta bort formarna.
    3. Servera kakorna fyllda med medelhårt vispad grädde, körsbärskompott och strö över lite hackade pistaschnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben