Körsbärskompott

Serverar: 1 portioner

Tid: 20 minuter

Smakrik. Passar till gröt, yoghurt eller toast.

Ingredienser

  • 30 nötter (t.ex valnötter, pistaschnötter eller mandel)
  • 2 liter urkärnade körsbär
  • 2 äpplen
  • 1 vaniljstång
  • 1½ dl syltsocker
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk kardemumma
  • Instruktioner

    1. Grovhacka ca 30 g nötter (t.ex valnötter, pistaschnötter eller mandel). Kärna ur ca 2 liter körsbär med en kärnurtagare. Skala och tärna 2 äpplen smått.
    2. Koka upp körsbär, äpplen, fröna från en urskrapad vaniljstång, ca 1½ dl syltsocker, ½ tsk kanel och ½ tsk kardemumma.
    3. Småkoka ca 20 minuter.
    4. Rör ner nötterna.
    5. Häll upp i rengjorda burkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben