Kanelcheescake med körsbärskompott

Serverar: 10 portioner

Ännu ett av recepten jag hittat bland mina receptsamlingar.

Ingredienser

  • 15 digestivekex
  • 75 g smör
  • 2 pkt philadelphiaost (200g)
  • 1 vaniljstång
  • 1 krm kanel, mald
  • 2½ dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Kompott
  • 200 g urkärnade körsbär, färska eller djupfrysta
  • ½ dl strösocker
  • 1 bit hel kanel, liten
  • Instruktioner

    1. Mixa kexen i matberedare. Blanda i smöret och kör till en smulig massa. Bred ut ett jämnt lager i en form 24 cm med löstagbar botten.
    2. Vispa grädden.
    3. Öppna vaniljstången med en liten vass kniv. Skrapa ut fröna och blanda försiktigt med philadelphiaost, florsocker och kanel till en jämn, tjock smet.
    4. Vänd i den vispade grädden, först 1/3 av grädden, och sedan resten.
    5. Bred ut fyllningen i formen med en varm stekspade. Kyl minst 3-4 timmar. Går också att frysa.
    6. Lossa kanten med vass kniv.
    7. Körsbärskompott: Smält sockret i en kastrull under ständig uppsikt; det ska få en ljusbrungul färg.
    8. Häll i körsbären och kanelbiten och koka tills sockret löst sig och en del av vätskan kokat bort. Servera med körsbärskompotten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben