Körsbärskompott

Serverar: 4 portioner

En annan pärla från Allers.

Ingredienser

  • 500 g körsbär eller bigarråer
  • 3 dl vatten
  • 1 dl rödvin
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk rom eller konjak
  • 1/2-1 dl socker, beroende på hur sura bären är
  • 1 1/2 tsk potatismjöl
  • Till servering
  • Grädde alt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skölj och kärna ur körsbären. Koka upp vatten, rödvin, citronsaft, rom och socker och koka lagen 5 minuter. Lägg i bären och koka dem mjuka, 10-15 minuter. Ta upp bären med hålslev och lägg dem i en skål.
    2. Koka ihop lagen och smaksätt med mer socker och citronsaft om det behövs. Red av med potatismjöl utrört i litet kallt vatten. Rör ned bären i lagen och häll upp i en skål för att svalna.
    3. Servera kompotten med en klick grädde, crème fraîche eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben