Körsbärskompott med portvin

Serverar: 6 portioner

Annorlunda dessert

Ingredienser

  • 750 g urkärnade körsbär
  • 2 msk röd vinbärsgelé
  • 1 1/4 dl portvin
  • Finstrimlat skal och saft från 1 apelsin
  • 2 tsk arrowrot
  • Instruktioner

    Lägg i körsbären i en kastrull tillsammans med gelé, portvin och apelsinskalet. Lägg på ett lock och låt koka upp. Sjud sedan försiktigt i 5 minuter. Ta upp körsbären och fördela dom i fina portionsglas. Ta upp apelsinskalet. Blanda apelsinsaften med arrowroten och häll det i lagen. Koka upp medan du rör och låt sjuda i 1 minut. Låt lagen svalna och fördela den sedan över körsbären. Servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben