Kryddig nötgryta med portvin

Serverar: 4 portioner

Eget recept som jag gärna vill dela med mej.

Ingredienser

  • 400 g fransyska eller något annat nötkött
  • 1 stor gul lök
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk vegeta allkrydda
  • Salt
  • Peppar
  • 2 kalvbuljongtärningar
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2-3 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 1 dl portvin
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 3 cm bitar och bryn det i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över i en gryta.
    2. Bryn lök och vitlök och häll i vatten, låt koka ihop lite, häll det i grytan, låt köttet koka ca 15 minuter, krydda med sambal oelek, buljongtärning kalvfond och vegeta allkrydda.
    3. Sist rundar man av med grädde, crème fraiche och portvin.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben