Fläskfilé i portvin

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 5 minuter

Supergod.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk flytande margarin
  • 250 g färska champinjoner
  • 1½ dl rött portvin
  • 2½ dl matlagningsgrädde max 7%
  • 1½ dl lättmjölk
  • 800 g potatis
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i tunna skivor men inte helt igenom. Lägg dem i en ugnsform, pensla med olja och tillaga i ugn 225 grader i ca 45 min.
    2. Skiva fläskfilé och svamp, stek först filén i margarinet och sedan svampen. Krydda med salt och peppar. Lägg över det i en gryta. Häll på vin, grädde och mjölk, låt det puttra ca 20 min.
    3. Smaka av med salt och peppar. Servera med potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben