Havreformar

Både goda och festliga blir dessa havreformar med grädde och lingon.

Ingredienser

  • 3 dl fiberhavregryn
  • 1 dl flytande fett
  • 1/2 dl råsocker strö
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl, gärna fullkorns
  • Till fyllningen
  • 1 dl vispad grädde (27 % fett)
  • 1/2 dl mager kesella
  • 1/2 dl knappt tinade lingon
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200°
    2. Rosta havregrynen i en torr stekpanna och tag fram 12 folieformar av engångskaraktär.
    3. Rör fettet med sockret och tillsätt ägget, grynen och mjölet. Blanda allt till en deg.
    4. Dela degen i bitar och tryck ut i formarna.
    5. Ställ formarna på plåt och grädda kakorna i 12 minuter i den uppvärmda ugnen, på mittfalsen.
    6. Låt kakorna svalna och gör iordning fyllningen. Havreformarna kan fyllas någon halvtimme före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben