Havreformar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegoda, frasiga kakor som bakas i muffinsplåt! När jag bakade dessa, tog jag receptet x 3 men bara 2 krm salt. Tryckte ut degen i en muffinsplåt med plats för 12 st och det hade räckt till 4 extra formar. Jag serverade formarna med riktigt krämig gräddglass...... Mums!

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl havregryn
  • 2 msk farinsocker
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 250 g vaniljkesella 7,5% eller vaniljglass
  • Bär eller frukt
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda mjölet, havregrynen. farinet och saltet i en skål.
    2. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen tunt i 4 muffinsformar i metall. Ställ formarna kallt i minst 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 175º.
    4. Grädda formarna ca 15 minuter tills de är gyllenbruna och frasiga. Låt kallna.
    5. Fyll formarna med vaniljkesella eller glass och lägg på bär eller frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben