Havreformar med kaneläpplen

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mums!

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 2 msk hackade hasselnötter
  • 1 1/4 dl havregryn (gärna fiber)
  • 1/4 dl råsocker
  • 1½ msk sirap
  • ca 1 ½ äpple (normalstort)
  • Smör
  • 1 msk råsocker
  • 1/4 tsk mald kanel
  • Röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en stekpanna. Rör ner nötter, havregryn, råsocker och sirap. Låt bryna ett par minuter.
    2. Tryck ut havreblandningen med en sked i smorda formar.
    3. Klyfta äpplena och bryn dem lätt med råsocker och kanel.
    4. Lägg äpplena i iformarna. Garnera med röda vinbär.
    5. Servera genast, gärna med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben