Smörfyllda kaneläpplen

Serverar: 4 portioner

Juldessert! Nötter och kanel i smör bor gärna i ett varmt svenskt äpple. Njuts med kall, krämig vaniljsås.

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • Fyllning
  • 3 msk rumstempererat smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 4 kanelstänger
  • Garnering och servering
  • 1/2 msk smält smör
  • 1/2 msk strösocker
  • 2 1/2 dl vaniljsås, färdigköpt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Tag ut kärnhusen och gör stora hål med en äppelpipa. Ställ äpplena i en ugnssäker form.
    3. Rör ihop smör, socker, kanel och nötter. Fördela fyllningen i hålen och stick ner en kanelbit. Pensla äpplena med smör och strö över socker. Stek i mitten av ugnen 25-30 min.
    4. Vispa vaniljsåsen lätt och servera den kall till de varma äpplena.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben