Kaneläpplen

Serverar: 5 portioner

Fyllningen till äpplena kan varieras efter fantasi och kasse och efteer vad man har hemma. Här en fyllning av nötter och kanel.

Ingredienser

  • 6 äpplen
  • 50 g hasselnötskärnor
  • ½ dl strösocker
  • 2-3 tsk malen kanel
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2-3 msk sirap
  • Vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Kärna ur 6 av äpplena med en äppelpipa. Klyfta upp ett av dem. Mal nötterna, blanda dem med socker och kanel.
    2. Ställ äpplena i smord,ugnssäker form och fyll dem med nötblandning. Lägg äppelklyftorna i mitten och mellan de fyllda äpplena. Strö över resterande nötblandning. Klicka resten av matfettet över äpplena. Ringla sirapen över.
    3. Ställ in formen i 225 graders ugnsvärme ca 15 minuter. Bjud äpplena när de svalnat något med vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben