Kaneläpplen under kokostäcke

Serverar: 8 portioner

Gott.

Ingredienser

  • 5-6 äpplen, spara 1 st till garnering
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk malen kanel
  • Smuldeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 krm salt
  • 1 dl strösocker
  • 200 g kallt smör eller margarin
  • 2 ½ dl kokosflingor
  • 25-30 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en kastrull med socker och kanel. Låt puttra försiktigt tills äpplena är mjuka och fina men inte sönderkokta.
    3. Smuldeg: Blanda vetemjöl, potatismjöl, salt och socker i en bunke. Tillsätt det kalla smöret skuret i mindre bitar. Nyp samman till en smulig massa. Blanda i kokosflingorna.
    4. Fördela hälften av smulblandningen i en smord ugnsfast form, ca 20x30 cm. Fördela äppelklyftorna ovanpå och toppa med resterande smuldeg.
    5. Kärna ur och skiva det sparade äpplet och tryck ner skivorna i formen, längs med kanterna eller i rader. Strö över mandelspånen.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter tills täcket har blivit gyllenbrunt och fint.
    7. Servera med vaniljvisp eller varför inte prova med lite lättvispad créme fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben