Svartvinbärsrutor med kokostäcke

En botten med kardemumma och svarta vinbär. I mitt tycke en utmärkt kombination.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 100 g smält smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • 6 ½ dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk stötta kardemummakärnor
  • 5 dl svarta vinbär
  • Glasyr
  • 150 g smält smör
  • 3 dl råsocker strö eller vanligt strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ dl grädde eller mjölk
  • 4 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en långpanna. Sätt ugnen på 200º.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smör och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma och rör ner. Strö över vinbären.
    3. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
    4. Gör under tiden glasyren.
    5. Smält smöret och rör ihop med övriga ingredienser. Sjud någon minut, glasyren får inte koka.
    6. Bred glasyren över och grädda ytterligare i 10 minuter till ljusbrun färg.
    7. Låt svalna och skär i rutor.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    25-35
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben