Rulltårta med kaneläpple

Serverar: 15 portioner

En rulltårta med kanelbullens alla goda smaker!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk stött kardemumma
  • ½ dl mjölk
  • Garnering
  • 2 msk pärlsocker
  • Fyllning
  • 1 ½ dl äppelmos
  • 2 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°. Klä ugnens långpanna med bakplåtspapper.
    2. Vispa ägg och socker mycket pösigt.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Rör ner blandningen försiktigt och tillsätt mjölken. Rör varsamt till en jämn smet.
    4. Bred ut smeten i långpannan och strö över pärlsocker. Grädda genast i nedre delen av ugnen ca 5 minuter.
    5. Strö lite socker över kakan och stjälp genast upp den på papper eller bakduk. Dra av gräddningspapperet. Om det inte lossnar - pensla papperet med lite kallt vatten.
    6. Blanda samman äppelmos och kanel och bred över den varma kakan. Rulla ihop från kortsidan, rulla ett bakplåtspapper om rulltårtan och låt den ligga med skarven nedåt. Strö pärlsocker över och skär i skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    YERTHEY 21 april 2011

    Helt underbar!!!!

    Ann1Ksen 22 augusti 2013

    Jättegod! Jag rullade den på längden, skar den i ganska tjocka skivor som jag ställde på högkant och serverade med vispgrädde som dessert. Det blev 10 bitar. Denna kommer jag göra många gånger. Klar 5a från mig :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben