Smörstekta kaneläpplen

Serverar: 4 portioner

En god och enkel efterrätt.

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • 1½ dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 msk smör
  • Att vända
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Kärna ur äpplena med äppelurkärnare. Skär äpplena i 1 cm tjocka skivor/ringar.
    2. Blanda mjölk, mjöl, ägg, socker och salt.
    3. Doppa äppelskivorna i smeten och stek dem mjuka i smöret.
    4. Vänd skivorna i en blandning av socker och kanel.
    5. Servera nystekta med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben