Havreformar med rabarbermousse

Serverar: 24 portioner

Kakorna fyllda med moussen håller sig förvånansvärt spröda en längre stund, men bäst blir de om de läggs samman strax före serveringen.

Ingredienser

  • Havreformar
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 litet ägg
  • Mousse
  • 250 g rabarber
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk röd outspädd saft, gärna rabarbersaft
  • 1 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella
  • Garnering
  • 12 jordgubbar
  • Ev myntablad
  • Instruktioner

    1. Rör smör, socker, havregryn och mjöl. Rör i ägget och arbeta ihop till en deg.
    2. Sätt ugnen på 200°. Låt degen ligga i kylen ca 30 minuter. Ta sedan upp den på mjölat bakbord, dela den i 24 delar och tryck ut den i 24 aluminiumformar. Mjöla fingrarna om degen klibbar. Grädda i nedre delen av ugnen ca 8 minuter.
    3. Låt kakorna kallna och stjälp dem ur formarna.
    4. Skär rabarbern i skivor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka rabarber, saft, socker, vaniljstång och frön till en tjock kräm, 5-10 minuter. Låt kallna. Hit kan man förbereda.
    5. Vispa grädden hårt och blanda ned den i rabarberkrämen tillsammans med kesella. Låt moussen stå i kylen till servering.
    6. Klicka moussen i havreformarna och garnera med en halv jordgubbe och ev myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben