Havregrynsbiffar m gräddädelost

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Vinnande på middagsbjudningen Går ej att misslycka älskas av både stora och små

Ingredienser

  • 500 gram nötfärs
  • 2½ dl Frebaco mathavre
  • 2 ekologiska ägg
  • 5 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk grillkrydda
  • ca 150 g gräddädelost
  • ca 12 skivor bacon
  • Soya
  • Instruktioner

    1. Blanda nötfärs, Frebaco mathavre, ägg och kryddor, landa till en slät smet och tillsätt 1 dl grädde i slutet. Forma 12 stora bollar av smeten, tryck sedan in en bit gräddädelost i mitten av bullen, platta den till en biff på ca 2½ cm tjocklek. Lägg en baconskiva runt kanten.
    2. Stek på ganska hög värme ca 3 minuter på varje sida, häll i resterande av grädden i pannan och tillsätt lite soya för färgens skull.
    3. Låt puttra på låg temperatur under lock i ca 20 minuter.
    4. För bästa resultat ätes tillsammans med Frebacos couscous blandat med lite rödlök och färska tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben