Havrekakor i muffinsform

Serverar: 20 portioner

Tid: 25 minuter

Denna havrekaka är som en muffins.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl rörsocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 6½ - 7dl havregryn
  • 60 g mörk choklad
  • Muffinsformar
  • Instruktioner

    1. Koka ihop smör, sirap och rörsocker till en smet. Blanda ner havregrynen och tryck sen ner smeten i muffinsformarna.
    2. Ha gärna en muffins plåt som du läger formarna i.
    3. Ugn 160 grader
    4. Lägg in kakor i ugnen i ca 15- 20 min Ta ut dem när de fått en fin färg och låt svalna.
    5. Smält chokladen och ringla den över kakorna. Ställ in dem i kylen en stund så de stelnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    karamellis 25 september 2011

    Tyckte att det blev lite väl söta kanske... Men det går ju att ändra på.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben