Havrekakor med äpple och kanel

Serverar: 12 portioner

145 kalorier per bit Kakorna blir frasiga och goda, passar bra till en kopp kaffe eller te.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 5 dl havregryn
  • 1 tsk kanel
  • 75 g torkade äpplen
  • ½ dl russin
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Lägg margarin, socker, och sirap i en kastrull och värm på svag värme tills det smälter och blandas.
    3. Skär de torkade äpplena i små bitar och blanda havregryn, kanel, äpplen och russin.
    4. Lägg ett bakplåtspapper i en liten form, ca 20 cm i fyrkant. Bred ut blandningen i formen.
    5. Grädda i ugnen tills kakan har fin färg, ca 15 minuter. Låt den svalna i formen innan den skärs i 12 rutor. När kakorna har kallnat helt, ta upp dem ur formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben