Havrekakor med jordnötsmör, banan och choklad

Serverar: 25 portioner

Äkta amerikanskt med 3 saker jag älskar, jordnötsmör, banan och choklad!

Ingredienser

  • 200 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ½ dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • ½ tsk bikarbonat (eller 1 tsk bakpulver)
  • 7 dl havregryn
  • 2 dl hackade torkade bananer
  • 100 g grovhackad mörk choklad (70 %)
  • 1 ½ dl slät jordnötssmör
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägget och vattnet och jordnötssmör. Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ihop med äggsmeten till en jämn smet. Tillsätt havregryn, bananer och choklad. Klicka ut på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Allimac 12 november 2008

    Mycket goda cookies! Jag hade inga torkade bananer hemma, istället hade jag i 2 dl jordnötter. Dubblade även chokladmängden till 200 g. Gott med kanel som smakbrytning också! =)

    sofiawesome 27 mars 2011

    Bytte ut bananen & chokladen mot jordnötter & russin istället, funkade lika bra. Tusen tack för ett underbart recept! Otroligt gott :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben