Havrekakor med pecannötter

Serverar: 20 portioner

Kalas goda havrekakor

Ingredienser

  • 5 1/2 dl havremjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 1/2 dl rostad mandel (grovhackad)
  • 1 1/2 dl pecannötter (grovhackade)
  • 2 dl finhackade hasselnötter
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl vatten
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 200 grader. Blanda mjöl,bakpulver,smör,socker,vaniljsocker,havremjöl, och salt till en grynig massa. Tillsätt sirap nötterna och vatten. Blanda till en deg. Rulla degen till en längd som mäter 7 cm i diameter. Lägg den i kylskåp i ca 30 minuter. Skiva ca 1 cm breda skivor lägg dem på bakpappersklädd plåt. Sätt in dem i ugnen och sänk värmen till 175 grader och grädda i 15-20 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben