Havrekakor med smak av ingefära

Serverar: 25 portioner

Knapriga, lättgjorda småkakor för dig som gillar ingefära.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 2½ dl havregryn
  • 2-3 tsk malen ingefära
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Rör smör och socker mjukt. Tillsätt de andra ingredienserna och blanda ihop till en deg. Rulla små bollar av degen, ca 25 stycken och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt, eftersom de flyter ut en del. Grädda i 200 grader ca 10 minuter eller tills de fått lite färg. Låt kakorna svalna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben