Havrekex

Fick detta recept av en gammal vårdtagare. Möra och fina och smakade bra.

Ingredienser

  • 6 kkp havregryn
  • 6 kkp mjöl
  • 2 kkp strösocker
  • 2 kkp mjölk
  • 250 g smält margarin
  • 4 tsk hjorthornssalt
  • Instruktioner

    1. Blanda allt och låt degen vila gärna över natten.
    2. Kavla sen ut tunt och ta med ett runt mått ut kexen. Använd gärna en kruskavel.
    3. Grädda kexen i 200* tills de ser färdiga ut.

    Liknande recept

    4
    35 min
    24
    1

    Kommentarer (1)

    MammaIrene 16 september 2008

    Hej, kexen var ganska goda, mycket möra o fina, men smaken levde inte riktigt upp till mina förväntningar, lite lam kanske..... Jag kanske ändå kommer testa dem någon mer gång för de var ganska roliga för barnen att kavla ut o göra pepparkaks figurer av.... Men nästa gång kanske jag prövar att tillsätta lite kardemumma o kanel o lite mer socker... Tack ändå för receptet! Mvh Irene

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben