Havrekex

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Kex att ha till osten eller att dippa i goda röror.

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl vatten
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk yoghurt
  • 2 tsk bakpulver
  • Salt
  • Rosmarin
  • Instruktioner

    1. Rör i hop havregryn, vatten, olja, rosmarin och yoghurt. Om du kan köra det i en matberedare i mer än 5 minuter så får du en relativt slät smet. Blanda mjöl och bakpulver och knåda ner.
    2. Kavla tunt och skär ut avlånga kex med baksporre. Grädda 10 minuter på 200 grader.
    3. Tips! Rosmarin kan bytas ut mot timjan, basilika, peppar eller något annat du tycker om.
    4. Yoghurt är med för att ge bakpulvret lite skjuts.

    Liknande recept

    4
    35 min
    24
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben