Havrekex

Serverar: 100 portioner

Mycke uppskattade havrekex.

Ingredienser

  • 8 dl havregyn
  • ½ liter mjölk
  • 75 g margarin
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 3 msk hjortronsalt
  • 6 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Blötlägg havregryn i mjölken och låt dem stå och svälla en liten stund. Sätt till smält avsvalnat margarin, socker , salt. Blanda hjortronsalt och vetemjöl och arbeta i degen. Kavla ut degen tunt, nagga den och tag med ett mått ur kexen. Grädda dem i medelvarm ugn 225 grader i ca 8 minuter.

    Liknande recept

    4
    35 min
    24
    1

    Kommentarer (1)

    rogeflikkan 23 mars 2010

    Blev inte kex, kan va pga min ugn, blev som typ sega scones, men riktigt gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben