Havreknäcke med frön, glutenfritt

Serverar: 20-24 portioner

Knapriga knäckerutor fyllda med massor av fröer. Väldigt goda med smör, ost och små tomater.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn, rent havre
  • ½ dl linfrön
  • ½ dl solrosfrön
  • ½ dl sesamfrön
  • 1½ msk fiberhusk
  • ½ tsk salt
  • ½ dl rapsolja
  • 2½ dl vatten, kokhett
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 160 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och kokhett vatten och rör om till en geléliknande deg. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper på en plåt. Dra bort det översta papperet.
    3. Skär degen i ett rutmönster med en vass kniv eller degskrapa. Grädda brödet mitt i ugnen i 60-70 minuter. Låt det svalna på plåten.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben