Havrerutor

Serverar: 24 portioner

En spröd dröm

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk sirap
  • 150 g mjöl
  • 225 g socker
  • 200 g havregryn
  • 100 g kokos
  • ev choklad till dekoration
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader. Smält smöret i en kastrull på svag värme, tillsätt bikarbonat och sirap. Låt sjuda 1 min. Blanda mjöl, socker, havregryn och kokos i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ordentligt. Använd en rektangulär form ca 30x40 cm. Ha bakplåtspapper i . Platta ut degen jämt i formen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min, kakan kommer att stiga för att sjunka ihop något när den tas ut ur ugnen. Låt kakan svalna i formen, skär i rutor innan den har kallnat.
    2. Smält chokladen och ringla över den på kakan.

    Liknande recept

    3.8
    30 min
    40-60
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben