Havrescones

Serverar: 16 portioner

gott på morgonen

Ingredienser

  • 4 kakor ger 16 bitar
  • 4 dl Havregryn
  • 6 dl Kärnvetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • Instruktioner

    Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Fördela fettet i blandningen med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en deg. Dela degen i 4 delar. Platta ut varje del, direkt på smord plåt, till runda kakor ca 15 cm i diameter. Skåra kakorna korsvis i 4 delar med mjölad kniv. Grädda mitt i ugnen i 250°C, 10-12 minuter. Bryt isär kakorna och servera dem nygräddade, gärna med ost och marmelad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lolan 17 februari 2009

    Bakade dem nu till kvällsmat. Blev kanongoda. Saftiga och inte smuliga. Bytte ut 1 dl mjölk mot 1 dl yoghurt och så missade jag att man skulle ha i smöret i bitar. Jag smälte smöret. Snabbt och smidigt. Mycket bra grundrecept..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben