Tomatsoppa med sojabönor

Underbart god! En bland de godaste soppor jag vet!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk lantvetemjöl
  • 1 liter vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 6 skållade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk basilika
  • 1-2 msk citronsaft
  • 1-2 msk creame fraiche eller mer efter smak
  • 2-3 dl kokta sojabönor eller mer efter smak
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka den gula löken och pressa vitlöken. Fräs det i i olivolja ett par minuter, till det mjuknat. Strö över mjölet och häll på vattnet. Blanda runt och smula i buljongerna.
    2. Skålla tomaterna. Gör så här: Koka upp rikligt med vatten (går bra att använda vattenkokare) Lägg tomaterna i en kastrull eller bunke som klarar kokhett vatten. Häll över det kokheta vattnet och låt tomaterna ligga i detta i ca. 2-3 minuter. Häll av vattnet. Ta upp tomaterna och skär 4 "sträck" i tomaterna och dra av dess skinn.
    3. Skär tomaterna i bitar. Tillsett dem, tomatpurén och lagerbladet i den den påbörjade soppan. Låt det sjuda i ca. 10 minuter. Lägg i de kokta sojabönerna och creame fraichen, om du väljer att ha dessa. Sjud i ytterligare 5 minuter. God att äta med Havrescones, men passar även till annat bröd.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben