Havrescones

Serverar: 4 portioner

En lite annorlunda variant på de annars så klassiska sconesen, perfekta att göra till frukost den dan man har lite mer tid än vanligt.

Ingredienser

  • 0,5 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 4 tsk bakpulver
  • 150 g smör / margarin
  • 2 vispade ägg
  • ev . sirap eller hackad koriander
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna + ev koriander. Hacka i smöret. Vispa upp äggen innan dessa tillsätts. Tillsätt ev lite sirap. Grädda 10-12 minuter i 200 grader Servera som de är eller med smör och/eller ost.
    2. OBS: sväller ej så mycket uppåt, gör därför ej fullt så platta som vanliga scones ofta görs om du vill kunna dela mitt itu.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben