Havrescones med mörk choklad

Serverar: 6 portioner

Varför inte servera dessa scones till kaffet istället för en kanelbulle. Lite nyttigare.

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ dl havregryn
  • ½ dl råsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 75 g smör
  • 75 g mörk choklad av fin kvalitet
  • ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt smöret i små tärningar och fördela det med fingertopparna i mjölblandningen.
    3. Blanda ner ägg och mjölk.Tillsätt eventuellt lite mer mjölk om smeten känns för torr. Hacka chokladen grovt och blanda ner den i degen.
    4. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 10-12 minuter eller tills de har fått fin färg och är genomgräddade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben