Havretårta

Serverar: 6-8 portioner

...det ska inte vara svårt att fröjda magen och hjärtat!

Ingredienser

  • Botten
  • 2 dl Carlshamn Bageri Havregryn Fullkorn
  • 2½ dl Carlshamn Bageri Ljusa mjölmix
  • 150 g Carlshamn Mejeri GottGott margarin
  • ¾ dl socker
  • Fyllning
  • 1 dl Carlshamn Mejeri Luftig Visp
  • 200 g färskost
  • 1 msk socker
  • 2 dl hallon
  • Glasyr
  • 1½ dl Carlshamn Mejeri Luftig Visp
  • ¾ dl socker
  • 1 msk sirap
  • 1 msk kakaopulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa margarin och socker fluffigt. Tillsätt de torra ingrediensernaoch rör till en jämn smet.
    3. Dela smeten i två delar och klappa degbitarna till två runda plattor.
    4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på en plåt.
    5. Blanda glasyrens ingredienser i en kastrull. Koka upp under låg värme och rör om då och då under 10–15 minuter.
    6. Häll såsen på ena plattan. Låt svalna.
    7. Vispa Luftig Visp. Tillsätt färskosten och sockret. Lyft över den andra plattan försiktigt på ett fat och bred på fyllningen. Fördela hallonen jämnt ovanpå.
    8. Lägg plattan med glasyr högst upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    dan_o_zandra 30 september 2010

    Vad är Carlshamn Bageri Ljusa mjölmix, om man som vi inte har tillgång till Carlshamn´s produkter vad kan man ersätta det med???

    cattis08 30 september 2010

    Mjölmix brukar innebära glutenfritt. Är det så även i det här fallet?

    MrsC 30 september 2010

    Ja :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben