Vitlöken är endast till som smaksättare, ingen höjdare att äta. Dock är såsen underbart god!
Ingredienser
Ca 180 g havskatt eller annan kotlettfisk, typ marulk
2 msk vetemjöl
Olivolja
Sås
1 dl fiskbuljong
1 dl vitt matlagningsvin
1.5 dl matlagningsgrädde
100 g margarin
3 stora vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Potatis
Instruktioner
- Ugn 150 grader
- Dela fisken i 8 lika stora delar, vänd dem i vetemjöl. Bryn fisken lätt på båda sidor.
- Slå på buljong, vin och grädde. Ställ in pannan i ugn ca 15 min.
- Skala och stek vitlöksklyftorna i torr panna. Stek långsamt så de får färg och blir mjuka. Lägg upp fisken på varma tallrikar.
- Rör ner smöret och vitlöken i såsen och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och servera med pressad potatis!
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Fisk!
Här får ni helgens bästa recept på en riktigt god fransk fiskrätt!...
Vilken god fisk och vilken god sås. Första gången jag lagar denna fisk för den är inte direkt billig, men den var otroligt god. När min man och jag ska "lyxa" till det lite blir det ofta fisk och den här kommer vi def. att göra fler gånger.
Min första havskatt på grund av 40% rabatt. För snål att köpa dyra matvaror annars. Enda undantaget är grönsaker för frysta morötter smakar horribelt. Nåväl, jag lägger till min egenodlade chilipulver av bhut jolokia och trinidad scorpion. Bara ett knappnålshuvud för annars gör det ont. Schalottlök får även fräsa med vitlöken. Vill man göra lite kul så häller man in mousserande vin eller champagne. En variant på såsen är sabayon med champagne med starkt reducerad buljong innan den hälls i. Man får då fettet från äggulorna, men slipper extra smöret som i en holandaise. Fördelen är att sabayonen kan användas i efterrätten zambaglione med limelikör och äggvitorna till maräng efter att ha varit frusna någon vecka. Äldre äggvitor är bättre till maräng, medan färska äggulor är bättre till såser.