Havskräftor med sallad på sparris, rädisor och krasse

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Lyxa till det på nyår! En enkel men lite lyxig rätt som går snabbt att göra.

Ingredienser

  • 12 st havskräftor
  • 2 dl skaldjursbuljong
  • 1 dl smör
  • 1 bit ingefära, liten
  • 3/4 chili
  • 2 citrongräs
  • 1 lime
  • Sallad
  • 8 gröna sparris
  • 4 rädisor
  • 1 knippe krasse
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Koka upp skaldjursbuljongen tillsammans med smör och tillsätt resten av kryddorna.
    2. Dra av buljongen från värmen och lägg i havskräftorna.
    3. Låt havskräftorna ligga och dra i 4-5 minuter.
    4. Skala och koka sparrisen två minuter i saltat vatten.
    5. Kyl ner sparrisen i isvatten och skär dem i små slantar.
    6. Skiva rädisorna.
    7. Fräs sparrisen i en gryta eller panna med smör och vänd i rädisorna. Smaksätt med salt och svartpeppar.
    8. Fiska upp kräftorna och servera dem tillsammans med salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben