Heddas fina fisksoppa

Serverar: 4 portioner

En smakrik soppa. Det lilla extra står den guldgula klicken saffranssås för.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 1 fänkål
  • 1 purjolök
  • 250 g krossade tomater
  • 1 msk smör
  • 1½ l vatten
  • 3 tärningar örtbuljong
  • 2 stjälkar citrongräs eller 1msk pressad citronsaft
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 400 g torskfilé
  • 2 laxfiléer
  • Saffranssås
  • 1dl vispgrädde
  • 1dl matlagningsyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm saffran
  • 1krm salt
  • Instruktioner

    1. Skala morötter och potatis. Skär morötterna i tunna slantar, fänkål och purjon i skivor och potatisen i bitar. Fräs morötter och potatis i lite smör några minuter. Lägg i övriga ingredienser utom fisken. Stick ner ett par stjälkar citrongräs och krydda med salt och peppar. Låt koka ca 10 min.
    2. Skär fisken i stora tärningar, lägg i och sjud 3 min.
    3. Saffranssås: 1 dl vispad grädde blandas med 1 dl matlagningsyoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 krm saffran, 1 krm salt.
    4. Servera soppan med en klick sås.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben