Hel kyckling med äppelcidersås

Serverar: 4 portioner

Saftig kyckling med en läcker sås.

Ingredienser

  • 1 hel kyckling, ca 2 kg
  • 2 äpplen
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad färsk timjan
  • 20 g smält smör
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Cidersås
  • 2 dl torr äppelcider
  • 2 dl grädde
  • 2 dl silat spad från kycklingen
  • 1 tsk soja
  • ½ tsk svartpeppar
  • 3 msk maizena
  • Servering
  • Ris eller kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Kärna ur och jklyfta äpplena, klyfta lökarna. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och lägg i äpplen, lök, vitlök och timjan runt kycklingen. Pensla med smöret, salta och peppra.
    2. Stek i ugnen tills en innertemperatur på 70 grader. Använd stektermometer, ca 1 timme.
    3. Koka ihop cider, grädde och kycklingspad från kycklingen. Tillsätt soja, peppar och vispa i maizena, låt koka 5 minuter.
    4. Servera med ris eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben