Helbakad sejrygg med varm potatis- och caesarsallad

Serverar: 4 portioner

Bjud på en festlig fiskrätt i annorlunda tappning.

Ingredienser

  • 600-800 g hel rygg av sej
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Skalet av ½ citron
  • Caesardressing
  • 3 äggulor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 50 g sardeller
  • 3 dl matolja
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1-2 msk vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Potatissallad
  • 600 g potatis
  • 200 g knippmorötter
  • 1 romansalladshuvud
  • 1-2 dl caesardressing
  • Garnering
  • 4 runt skurna rädisor
  • Smörgåskrasse
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Gnid in fisken i salt, peppar och olivolja. Baka i ugnen på 100 grader tills fisken är 45 grader i innertemperatur. Ta bort skinnet och salta på lite extra. Riv över citron före servering.
    2. Blanda äggulor, riven vitlök, vinäger, djonsenap och finhackade sardeller. Vispa försiktigt i oljan. Tillsätt parmesan och om det behövs så späd med lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
    3. Ugnsbakad fisk är så enkelt och så gott. Viktigt med digitaltermometer och låga temperaturer så fisken inte blir torr. Upp med allt på plåten, ställ fram och njut!
    4. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Koka morötterna och dra av skalet. Blanda med riven romansallad och caesardressing. Lägg upp på plåten med fisken. Garnera med rädisor, krasse och dill.
    5. Servera resterande dressing vid sidan om.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben