Helena bakelser

Serverar: 25 portioner

en riktigt god bakelse

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 200 g vetemjöl , drygt 3 dl
  • ½ dl grädde
  • fyllning
  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 100 g mald sötmandel
  • Instruktioner

    Finfördela smöret eller margarinet i vetemjölet med hjälp av fingertopparna tillsätt grädden och arbeta ihop till en deg låt den vila på en sval plats en stund pensla små bakelseformar med lite smält smör och klä formarna med degen vispa äggvitorna till hårt skum blanda sockret och den malda mandeln och rör ner detta i äggviteskummet lägg ca en matsked fyllning i varje form grädda i 200 grader i ca 12-15 minuter låt dem svalna något innan de stjälps ur formarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben