Helstekt filé med rödvinssås & rosmarin

Serverar: 4 portioner

Det var praktiskt att servera hela måltiden i samma form.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • 250 g broccolibuketter
  • SÅS
  • 3 scharlottenlökar
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl rödvin
  • 3 dl vatten
  • 1 dl steksky
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 msk potatismjöl
  • UGNSTEKT POTATIS
  • 1 kg potatis
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • 3 msk olja
  • ev . 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Börja med ugnstekt potatis. Skala och skiva potatisentunt och bred ut den på en plåt. Salta peppra droppa över olja och pressa ev över vitlök. Sätt in potatisen högt upp i ugnen. Låt steka ca 20 min. 225 grader 2. Bryn filén runtom i en stekpanna, Salta och peppra. Häll vatten i stekpannan och spara skyn. Lägg köttet i folie i en ugnssäker form. Sätt ien kötttermometer. Stek till 70 grader innertemperatur. låt köttet vila inslaget i aluminiumfolie ca 10 minuter 3. Skär filen i skivor och lägg tillbaka i formen. Koka broccolin i lättsaltat vatten. Lägg den och potatisen runtom filéskivorna. Täck med folie och sätt in i 75 grader iugnen ca 15 min före servering. SÅS: Hacka löken och fräs den i olja, Tillsätt rödvin, steksky + vatten, kalvfond, farinsocker, vinäger och rosmarin och låt såsen skuda utan lock 10 min. Blanda potatismjölet med lita kallt vatten och tillsätt under omrörning. Låt koka upp. 5. Strö gärna över hackad paprika och rosmarin vid servering.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben