Helstekt fläskfilé i gryta med paprikasås

Serverar: 4 portioner

Filé med sting.

Ingredienser

  • 700 g fläskfilé
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 dl grovt hackad persilja
  • 1 msk kalvfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 1½ dl vin
  • ½ dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 msk maisena
  • 2 msk vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Rapsolja
  • Instruktioner

    1. Putsa filén. Bryn köttet runt om i lika delar smör och rapsolja, i den gryta som köttet lagas i.
    2. Skär paprikan i bitar, hacka persiljan, skiva vitlöksklyftorna och hacka löken, lägg i grytan.
    3. Tillsätt vin, fond, paprikapulver och vatten så att det står upp till halva köttets höjd. Klicka i tomatpuré och bräsera köttet under lock i ca 10 minuter. Ta upp köttet och linda in det i folie.
    4. Slå grädde i grytan och kör allt till en slät såsgrund med stavmixer. Koka upp och späd med maisenan. Sjud i 5 minuter.
    5. Skiva upp köttet. Servera med ris, sås och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben