Helstekt fläskfilé med chililimesås

Serverar: 4 portioner

Fin fläskfilérätt med härliga smaker av chili, lime, sesamfrön och cashewnötter.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • 2-3 msk Arla smör- & rapsolja
  • ½ tsk salt
  • ½ krm chilipeppar
  • 1 ½ msk sesamfrö
  • 2 rödlökar
  • 1 röd chilipeppar
  • 150 g sockerärter
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 msk Arla smör- & rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl Kelda sås Chili Lime
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°. Bryn köttet runt om i smör- och rapsolja i en stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form. Salta och strö över chilipeppar och sesamfrö. Stek i mitten av ugnen 20-25 min till 65° innertempertur. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär chilin i skivor, dela sockerärterna. Fräs löken i smör-&rapsolja, tillsätt chili, sockerärter och cashewnötter, salta och peppra. Värm såsen under omrörning. Skär köttet i skivor och servera med sås, grönsaker och ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben